بنزین مایعی میباشد که قدرت تبخیر بالایی دارد و در اثر افزایش دما و گرما خیلی سریع بخار میشود. به دلیل آن که در باک بنزین حرارت بالاست بخار حاصل از تبخیر بنزین در این قسمت قرار میگیرد و احتمال هدر رفت بنزین و آتش سوزی بالا میرود. در این زمان از قطعه ای به نام کنیستر استفاده میشود. اگر نمیدانید کنیستر چیست و نشانههای خرابی کنیستر خودرو کدام است و با وظیفه کنیستر در خودرو آشنایی ندارید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
یکی از خدمات اصلی که در مجموعه اتوصافکار ارائه میشود صافکاری در محل در سراسر ایران میباشد. شما میتوانید برای دریافت این خدمت و یا یافتن نزدیک ترین مرکز صافکاری در منطقه مورد نظرتان به صفحه صافکاری مراجعه کنید.
کنیستر چیست
شاید در مورد کنیستر و نقش آن در خودرو مطالبی خوانده باشید اما در این قسمت میخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم کنیستر چیست و در خودرو چه نقشی دارد و علت تعبیه این قطعه در خودرو چیست.
در باک بنزین به علت افزایش دما مقدار زیادی بخار بنزین تولید میشود که برای جلوگیری از انفجار و آتش سوزی و همچنین هدر رفت سوخت نیاز است این بخارات در باک بنزین وجود نداشته باشند.
برای این منظور جعبه و یا مخزنی حاوی ذغال فعال تعبیه شده است که میتواند بخار های حاصل از بنزین را جذب نماید و در زمانی که ماشین روشن است میتواند این بخارات را به منیفولد تحویل دهد تا آلودگی ایجاد نشود.
کنیستر خودرو از تجمع بخار حاصل از بنزین در باک خودرو جلوگیری میکند و احتمال آتش سوزی و انفجار در اثر تجمع بخار بنزین را کاهش میدهد.
در مورد ارتباط کنیستر با بوی بنزین در خودرو میتوان گفت کنیستر خودرو به دلیل دارا بودن کربن میتواند بخارات بنزین را به خود جذب کند و از ایجاد بوی سوخت در هوا جلوگیری میکند و شما به هیچ عنوان نباید بوی سوخت را متوجه شوید.
در ارتباط با سوال کنیستر چیست و چه کارایی در خودرو دارد باید گفت زمانی که خودرو خاموش است کنیستر ماشین برای کنترل بخارات بنزین مورد استفاده قرار میگیرد و بنزینی که در مسیر سوخت وجود دارد و در حال تبخیر شدن است را برای جلوگیری از هدر رفت بنزین و ایجاد آلودگی های زیست محیطی به مایع تبدیل میکند تا دوباره مورد استفاده قرار گیرد.
کنیستر چیست ایین نامه
برای توضیح کنیستر چیست ایین نامه باید گفت کنیستر (canister) مخزنی حاوی کربن فعال یا ذغال فعال میباشد که دارای دو شلنگ میباشد که یک شلنگ ورودی بنزین از بخش باک خودرو دارد و یک شلنگ خروجی به سمت موتور خودرو دارد.
نحوه عملکرد کنیستر به گونه ای است که از ورود بخار حاصل از بنزین به هوا جلوگیری به عمل میاورد و جز قطعات مهم و اصلی خودرو محسوب میشود. استفاده از کنیستر (Canister) در خودرو های بنزینی به کاهش آلودگی های زیست محیطی در زمان احتراق ناقص کمک میکند.
شاتون یکی از قطعات مهم در خودرو میباشد که نیرو رفت و برگشتی در پیستون ها را به میل لنگ منتقل میکند. شما میتوانید برای آشنایی با روند کار این قطعه به صفحه شاتون زدن چیست مراجعه کنید.
اجزای کنیستر ماشین
تا اینجای مقاله متوجه شدید کنیستر چیست اما برای درک بهتر کارایی و نحوه عملکرد کنیستر خودرو بهتر است آشنایی با اجزای کنیستر ماشین پیدا کنید. در پاسخ به سوال کنیستر ماشین شامل چه قسمتهایی است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بدنه کنیستر
بدنه کنیستر خودرو از جنس پلاستیک میباشد که قابلیت محافظت از پودر کربن یا ذغال فعال را دارد. بدنه کنیستر محل قرار گیری لوله های ورودی و خروجی بخار بنزین، درپوش و لوله های ورود هوا میباشد.
زغال فعال
زغال فعال یا کربن قابلیت جذب بخار تولید شده از بنزین را داراست و در مخزن قرار میگیرد.
فیلترهای کنیستر
در این قطعه دو فیلتر برای بخش بالا و پایین تعبیه شده است که برای جلوگیری از آلودگی به کار میروند.
ساختار کنیستر خودرو
آشنایی با ساختار کنیستر خودرو کمک میکند تا راحت تر به درک عملکرد آن برسید و با نحوه کار کرد آن و جذب بخارات بنزین آشنا شوید. در پاسخ به سوال ساختار کنیستر خودرو چگونه است میتوان این گونه توضیح داد که این قطعه شامل 3 لوله میباشد که یکی از آن ها به باک خودرو منتهی میشود و ورودی بخار بنزین محسوب میشود. این لوله میتواند بخار بنزین ایجاد شده در باک خودرو را دریافت نماید.
لوله بعدی در ساختار کنیستر خودرو سر شلنگی تصفیه نامیده میشود که به منیفولد هوا ختم میشود و محل خروج بخار بنزین است.
لوله بعدی در ساختار کنیستر خودرو سرشلنگی آزاد نامیده میشود که در زمان ورود بخار بنزین به مخزن حاوی ذغال فعال برای تکمیل فرایند نیاز به هوا است که توسط این لوله هوا وارد مخزن میشود.
هدرز خودرو یکی از قطعاتی است که برای بیشتر شدن شتاب و قدرت موتور در خودرو تعبیه میشود. شما میتوانید برای آشنایی با این قطعه به صفحه هدرز چیست مراجعه کنید.
کاربردهای کنیستر
حالا که میدانید کنیستر خودرو چیست و چه کاری در خودرو انجام میدهد قصد داریم شما را با کاربردهای کنیستر ماشین آشنا کنیم. از کاربردهای کنیستر خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پیشگیری از آلودگی زیست محیطی
یکی از مهمترین مزایا کنیستر خودرو جلوگیری از ایجاد آلودگی میباشد زیرا میتواند بخار بنزین را جذب کند و دوباره آن را قابل استفاده نماید و مانع از خروج این بخارات و آلودگی هوا شود.
- افزایش ایمنی خودرو
از دیگر کاربردهای کنیستر به حفظ ایمنی خودرو در اثر جلوگیری از آتش سوزی و انفجار در باک میباشد. به همین دلیل اغلب در مطالب گفته میشود که کنیستر برای ایمنی شما لازم است و باید این قطعه در خودرو وجود داشته باشد.
- کاهش مصرف سوخت
از دیگر مزایا کنیستر ماشین کاهس مصرف سوخت است که بخار بنزین را مجدد قابل استفاده میکند و از هدر رفت آن جلوگیری میکند.
آیا با وجود بودن کنیستر نباید اصلا بوی بنزین به مشام برسد
در پاسخ به سوال آیا با وجود بودن کنیستر نباید اصلا بوی بنزین به مشام برسد باید گفت باتوجه به آن که این قطعه باید بخارات بنزین را جذب و مجدد به بنزین مایع تولید کند تا مورد استفاده قرار گیرد با وجود کنیستر ماشین دیگر نباید هیچ بوی سوختی به مشام برسد.
یکی از مشکلاتی که برای اغلب ماشین ها رخ میدهد خراب شدن سنسور دور موتور میباشد. اگر شما هم با این مشکل درگیر بوده اید و میخواهید بدانید چه نشانه هایی دارد و چه اقدامی باید انجام بدهید حتما مقاله علائم خرابی سنسور دور موتور را مطالعه کنید.
وظیفه کنیستر چیست
همانطور که در بخش کنیستر چیست توضیح دادیم این قطعه میتواند بخار بنزین را مجدد به بنزین مایع تبدیل کند و از هدر رفت بنزین جلوگیری کند.
سوالی که برای بسیاری از کاربران همواره مطرح میشود این است که وظیفه کنیستر چیست و کنیستر چگونه کار می کند که میتواند بخار بنزین را به بنزین مایع تبدیل کند.
در مورد این که کنیستر خودرو چیست و چه وظایفی دارد میتوان این گونه توضیح داد که در باک بنزین حرارت و گرما زیادی وجود دارد و این گرما سبب تبخیر شدن بنزین میشود. زمانی که بنزین تبخیر میشود این بخار از طریق لوله ای منتهی به کنیستر به مخزن حاوی کربن فعال هدایت میشود و در آن جذب میگردد.
در لحظه ای که خودرو روشن میشود در بخش منیفولد موتور نیروی مکشی ایجاد میشود و از طریق لوله ای هوای بیرون به بخش کربن فعال هدایت میشود. این هوا از دریچه شیر برقی کنیستر عبور میکند و به فرایند میعان بخار بنزین کمک میکند.
ذرات زغال فعال خیس میشوند و بعد ا مدتی خشک شدن بنزین حاصل شده به سمت موتور روانه میگردد. سیکل و چرخه وظیفه کنیستر تا زمانی که کنیستر سالم باشد ادامه پیدا میکند.
پس در مورد وظیفه کنیستر در خودرو چیست میتوان در یک جمله گفت این قطعه بخارات بنزین را جذب کرده و آن ها را مجدد به بنزین مایع تبدیل میکند.
سنسور اکسیژن یکی از سنسور های مهم خودرو میباشد که میتواند تناسب هوا و مایع بنزین را برای احتراق درست تنظیم و کنترل کند. در صورت خرابی این سنسور احتمال آسیب به قطعات مهم خودرو وجود دارد. برای آشنایی با نشانه های خرابی این سنسور و راهکار های رفع ایراد سنسور اکسیژن میتوانید مقاله علائم خرابی سنسور اکسیژن را مطالعه کنید.
شیر برقی کنیستر
شیر برقی کنیستر یکی از قطعات کنیستر میباشد که برای باز و بسته شدن دریچه های تعبیه شده روی کنیستر مورد استفاده قرار میگیرد. کنترل باز و بسته شدن دریچه ها که به وسیله شیر برقی کنیستر انجام میشود توسط ECU انجام میگردد.
در مورد وظیفه شیر برقی کنیستر ماشین و پاسخ به سوال کنیستر چه وظیفهای دارد میتوان به ورود بخار بنزین به کنیستر با زمان بندی دقیق اشاره کرد. شیر برقی کنیستر در مسیر خروجی بخار حاصل از بنزین به سمت موتور خودرو قرار گرفته است و وظیفه شیر برقی کنیستر باز و بسته شدن دریچه ها در زمان دقیق و مشخص تعیین شده میباشد.
وظیفه شیر جداکننده کنیستر
در عملیاتی که به عهده کنیستر خودرو است باید قطعه ای وجود داشته باشد تا بنزین مایع وارد مخزن کربن فعال نشود و صرفا فقط بخارات حاصل از بنزین به این بخش ورود داشته باشند.
در مورد وظیفه شیر جداکننده کنیستر خودرو میتوان اینگونه گفت که وظیفه شیر جداکننده کنیستر جلوگیری از ورود بنزین مایع به کنیستر میباشد. شیر جدا کننده کنیستر بعد از باک خودرو و قبل از کنیستر نصب میگردد و میتواند ورود بخار و مایع بنزین به باک را کنترل کند.
محل نصب کنیستر در خودرو
باتوجه به آن که متوجه شدید کنیستر چه وظیفهای در ماشین دارد و باید بخار بنزین را به مایع تبدیل کند تا مجدد قابل استفاده باشد شاید در مورد محل نصب کنیستر در خودرو حدس هایی زده باشید.
به طور کلی محل نصب کنیستر در خودرو بعد از باک بنزین و ر بخش زیرین خودرو و در محفظه ای در موتور میباشد. به این ترتیب بخار حاصل از بنزین به راحتی از باک به این بخش منتقل میشود.
عمر کنیستر
در مورد عمر کنیستر و اینکه چقدر این قطعه کار میکند میتوان گفت عمر مفید کنیستر خودرو 2 یا 3 سال میباشد و در صورتی که در این زمان ایرادی در شیر برقی یا شیر جداکننده کنیستر خودرو ایجاد نشده باشد، قطعا زغال فعال این قطعه قابلیت جذب بخار بنزین را از دست میدهد و شما باید بعد از این زمان اقدام به تعویض کنیستر کنید.
علائم خرابی کنیستر
خرابی کنیستر یکی از چالش های پرخطر برای خودرو ها میباشد که باید به سرعت به ایراد ایجاد شده در این قسمت رسیدگی شود تا خطر جانی و مالی برای خودرو و سرنشینان ایجاد نشود.
اگر نمیدانید چطور متوجه خرابی کنیستـر بشویم باید به نشانه های خرابی کنیستر توجه داشته باشید تا در صورت بروز و مشاهده هریک از علائم خرابی کنیستر برای رفع ایراد و مراجعه به تعمیرگاه اقدام کنید.
در این قسمت میخواهیم توضیح دهیم علائم خرابی کنیستر ماشین چیست و در صورت بروز علائم خرابی کنیستر باید چه اقدامی کنید.. اگر سوالی در مورد علائم خرابی کنیستر برای شما ایجاد شد میتوانید در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ شما را بدهند.
روشن شدن چراغ چک از علائم خرابی کنیستر
زمان خرابی کنیستر چراغ چک ماشین روشن میشود. البته روشن شدن چراغ چک دلایل متعددی میتواند داشته باشد که یکی از علل روشن شدن چراغ چک خرابی کنیستر یا خرابی شیر برقی میباشد. در این زمان با استفاده از دستگاه دیاگ میتوان متوجه شد که ایراد از چه قسمتی است.
برای آشنایی با معنای روشن شدن و یا چشمک زدن چراغ چک خودرو میتوانید به صفحه چشمک زدن چراغ چک مراجعه کنید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
استشمام بوی بنزین از علائم خرابی کنیستر
از دیگر نشانه های خرابی کنیستر خودرو انتشار بوی بنزین میباشد. در واقع به دلیل آن که کنیستر نمیتواند فرایند جذب بخار حاصل از بنزین و تبدیل آن به بنزین مایع را درست انجام دهد. در نتیجه بوی بنزین و بخار بنزین به بیرون منتقل میشود.
این نشانه خطرناکی است و در این زمان باید به سرعت برای رفع مشکل خرابی کنیستر اقدام کنید.
برای یافتن نزدیک ترین و معتبرترین تعمیرگاه در منطقه مورد نظر شما در سراسر ایران میتوانید به صفحه تعمیرگاه ماشین مراجعه کنید تا در سریع ترین زمان توسط برترین تعمیرکاران ایراد خودرو شما رفع شود.
صدای تق تق از علائم خرابی کنیستر
شنیده شدن صدای تق تق و یا صدای غیر عادی به دلیل شکستن مخزن کنیستر و یا پاره شدن شلنگ منتهی به کنیستر میتواند باشد. در زمان شنیدن صداهای عجیب از خودرو حتما این موضوع را جدی بگیرید و برای عیب یابی و رفع ایراد به نزدیک ترین تعمیرگاه مراجعه کنید تا خطرات و هزینه های بیشتری برای ماشین شما ایجاد نشود.
گاهی ممکن است صدای ایجاد شده از اگزوز خودرو احساس شود که در این زمان میتوانید با مراجعه به صفحه پت پت اگزوز در حالت درجا علت بروز این صدا و نحوه رفع مشکل را یاد بگیرید.
گاهی ممکن است در حین حرکت و یا در زمان روشن شدن ماشین صداهایی از زیر و یا بخش های مختلف خودرو احساس شود.
در این زمان شما میتوانید با مطالعه مقاله صدای تقه از زیر ماشین هنگام حرکت علت ایجاد این صداها و روش های رفع آن ها را بیابید.
پاشش بنزین به بیرون از علائم خرابی کنیستر
اگر شما هم با این رخداد رو به رو شده اید که در زمان باز کردن درب باک ناگهان مقداری از بنزین به سمت بیرون پاشیده میشود به احتمال زیاد کنیستر خودرو خراب شده است.
ایراد در کنیستر خودرو سبب میشود جذب بخار بنزین به طور کامل انجام نشود و در نهایت شما با پدیده پاشش بنزین و یا خروج بخار بنزین با فشار از باک خودرو رو به رو شوید.
رد این زمان تنها یک تعمیرکار حرفه ای و متخصص میتواند ایراد ایجاد شده در کنیستر را رفع کند.
نحوه تست کنیستر ماشین
تا اینجای مقاله متوجه شدید کنیستر چیست و چه نقشی دارد اما برای آن که بتوانید متوجه خرابی کنیستر در زمان مناسب شوید میتوانید اقدام به تست کنیستر ماشین کنید. نحوه تست کنیستر ماشین به این صورت میباشد که در زمان خاموش بودن ماشین شلنگ ورودی کنیستر که از باک بنزین وارد میشود را از کنیستر جدا کنید.
در مرحله بعد نحوه عیب یابی شیر برقی کنیستر باید ماشین را روشن کرد و انگشت را روی بخش ورودی این شلنگ که جدا کرده اید قرار دهید. در صورتی که در این مرحله از تست کنیستر خودرو مکش را احساس کردید یعنی کنستر سالم است.
شما باید همین مراحل را برای بخش شلنگ ورودی هوا نیز تکرار کنید تا مطمئن شوید از هر دو بخش مکش به درستی انجام میشود.
تست کنیستر در تعمیرگاه ها با استفاده از دستگاه دیاگ نیز انجام میشود که سلامت شیر برقی و کنیستر به طور کامل چک میشود.
اگر نمیدانید دستگاه دیاگ چیست و چه کاربردی دارد پیشنهاد میکنیم حتما مقاله دیاگ چیست را مطالعه کنید.
تعویض کنیستر
شاید این سوال برای شما هم ایجاد شده باشد که چه زمانی باید کنیستر را تعویض کنیم و نحوه تعویض کنیستر چگونه است. در واقع زمانی که شما هریک از علائم خرابی کنیستر را مشاهده کردید و مطمئن شدید که این قطعه خراب است باید برای تعویض کنیستر اقدام نمایید.
پس زمان تعویض کنیستر بستگی به لحظه خرابی این قطعه دارد و نحوه تعویض کنیستر به این صورت میباشد که باید تمام شلنگ های ممتصل به آن باز شود و کنیستر جدید جایگزین کنیستر قبلی شود.
بهتر است تعویض کنیستر توسط افراد متخصص انجام شود تا ایرادی در ماشین شما ظاهر نگردد.
کنیستر قطعه ای در خودرو میباشد که میتواند بخار بنزین در باک را جذب کند و آن را به بنزین مایع تبدیل کند تا از هدر رفت بنزین، انفجار و آتش سوزی جلوگیری کند.
مهمرتین علائم خرابی کنیستر روشن شدن چراغ چک ماشین میباشد. سایر علائم و نشانه های خرابی کنیستر در مقاله ذکر شده است.